Почетна > Нови Сад
Нови Сад Урбани Нови Сад

“Забрањено пушење“ за Градске инфо: Нови концерт ће бити спој младости и искуства (ВИДЕО)

Дочекасмо још један Блоксток, али овога пута у зимској варијанти. Организатори су дали све од себе да нам позната атмосфера Железничког парка ни у једном моменту не зафали, те да се и у овој зимској варијанти омиљеног локалног фестивала врхунски проведемо, а томе ће највише допринети дугоочекивани концерт легендарног “Забрањеног пушења“.

Култни рокенрол бенд наступиће у омиљеном концертном простору Новосађана, СКЦНС Фабрици, 3. децембра.

Један од повода за најављени спектакл је и то што је популарни ex-yu бенд након своје четири деценије дуге каријере у јуну ове године објавио свој двоструки албум под називом “Карамба!

Екипа нашег портала искористила је прилику и од фронтмена бенда Сеје Сексона сазнала зашто нови албум носи баш овај назив.

Са Сејом смо се, такође, дотакли и “новог примитивизма“ који је, како каже, сада већ постао “стари примитивизам“.

“Нови примитивизам“ је иначе покрет настао у Сарајеву, а иза чијег оснивања се између осталог налазило и “Забрањено пушење“.

Изрази овог покрета били су у скеч комедији, сатири и музици, а поред “Забрањеног пушења“ за овај “нови примитивизам“ везује се и свима позната “Топ листа надреалиста“.

Сексон нам је испричао и која му је омиљена нумера коју је икада извео, али и шта мисли о данашњој публици и томе како савремена омладина схвата текстове његових песама.

Petnaesto izdanje „To Be Punk.Festival.a“ 25. i 26. novembra u SKCNS Fabrika

Преузмите андроид апликацију.