Почетна > Србија
Србија

За уређење атарских путева и отресишта у АП Војводини 400 милиона динара

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Владимир Галић уручио је данас уговоре о додели укупно 400 милиона динара бесповратних средстава за уређење атарских путева и отресишта у 26 локалних самоуправа у АП Војводини.
vlada galic
Фото: Танјуг/Лоранд Вигхл

„Укупна вредност ове инвестиције је 706,9 милиона динара, од чега је на конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду обезбеђено 400 милиона. Општине ће инвестирати 306,9 милиона“, рекао је Галић истакавши да је ова конкурсна линија веома значајна за развој пољопривредне инфраструктуре. Јер је важно да се сваком пољопривреднику омогући да несметано дође до своје њиве.

Галић је позвао локалне самоуправе да се у што већем броју пријаве и на конкурсе ресорног секретаријата који следе.

„Имаћемо још неколико конкурса за унапређење инфраструктуре. У припреми је конкурс за водне објекте, за шта смо издвојили 480 милиона динара. Ребалансом покрајинског буџета, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство имаће додатних 200 милиона динара за уклањање дивљих депонија и сметлишта са пољопривредних земљишта у локалним самоуправама“, нагласио је Галић.

Mali: Novca ima u državnoj kasi za sve povišice i pomoći građanima

 

Преузмите андроид апликацију.