Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

За развој бизнис идеје и до пола милиона динара од субвенција Града Новог Сада

Прилику да покрену сопствени бизнис, последњи пут ове године, уз субвенције Града Новог Сада, будући предузетници могу да искористе до 16. септембра.
Фото: Unsplash/ccfb

Заинтересовани, који су на евиденцији Националне службе за запошљавање за развој бизнис идеје овога пута могу да добију и до пола милиона динара, сазнаје РТВ. До сада су најзаступљеније биле услужне делатности – фризери, козметички салони…

Званична статистика показује и да више од 80 одсто корисника ових средстава послује успешно и након неколико година.

Први и основни услов, који неко мора да испуни да би конкурисао за субвенције, јесте да буде на евиденцији Националне службе за запошљавање, затим да има пребивалиште на територији Града а сви кандидати морају проћи обуку како да напишу бизнис план. Будући предузетници моћи ће да добију од 250.000 до пола милиона динара.

„Намера нашег конкурса је да онај ко покреће бизнис у првој години покрије трошкове пореза и доприноса. Постоји могућност удруживања, где свако понаособ добија новац. На конкурсу у првом делу године, који је био намењен самозапошљавању жена, нису сви успели да добију средства за покретање бизниса па је ово нова шанса за све. Конкурс је отворен до 16. септембра, све информације заинтересовани могу добити у Градској управи за привреду као и на сајту Града“, каже члан Градског већа за привреду, Милорад Радојевић за РТВ.

Ово је последњи позив за самозапошљавање који је расписан у оквиру Акционог плана за запошљавање за 2022. годину.

Green Love festival: Fernanda Martins u petak u Hali 2

 

Преузмите андроид апликацију.