Почетна > Живот и стил
Живот и стил

За паметније и послушније дете: Ево коју рутину би требало да уведете

Сваки родитељ би волео да своје дете усмери на прави пут, да му усади здраве навике и помогне му да успе у животу. Иако је то тешко остварити у данашњем друштву где су велики притисак и очекивања, најважније је још од раног детињства поставити чврсте темеље за будући успех у животу.
Фото: Pexels/Yan Krukau

Можда једно од најтежих питања је шта је заправо потребно да бисмо одгојили паметно и добро дете? Стручњаци су дошли до закључка који указује на то како је магични кључ управо у рукама самих родитеља, а једна важна навика темељ је свега. Најбоља ствар је та што она одузима само 15 минута дневно, а дословно је сваки родитељ може практиковати заједно са дететом. Реч је о читању.

Истраживања су показала како само 15 минута читања дневно може помоћи вашем детету да постане паметније. Осим што ће проширити свој вокабулар речи, такође ће развијати и машту која је врло важна за његов даљи развој.

Исто тако, стручњаци потврђују како читањем мозак вашег детета дословно расте. Што му више читате више доприносите развоју интелигенције самим тим и већу способност логичког закључивања.

Неке студије показале су и како ће се, ако му свакодневно будете читали, понашање вашег детета значајно поправити. Наиме, кад читате наглас, побољшавате способност свог детета да се боље концентрише и усмери своју пажњу, а то су вештине које ће му дефинитивно требати кад једном крене у школу, али и касније у животу.

Зато одвојите то мало времена у урадите велику ствар за ваше дете.

Ovo su skijaške destinacije odlične za početnike

Преузмите андроид апликацију.