Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ово су скијашке дестинације одличне за почетнике

Ако сте ове сезоне одлучили да први пут станете на скије, знајте да је најбитније да одаберете скијалиште које има прикладне, почетничке стазе на којима можете узети инструктора са којим ћете направити за прве кораке.
Фото: Pexels/Visit Almaty

Било да сте већ одрасли или школу тражите за своје малишане, ова еуропска скијалишта, према порталу Ski Solutions, проглашена су као најбоља за почетнике.

Kortina d’Ampeco, Италија

У Кортини се налазе неке од најбољих почетничких стаза у Доломитима. На самом скијалишту наћи ћете више скијашких школа на неколико језика, а одушевиће вас и чињеница да је цело ово подручје место светске баштине UNESCO-а и пружа прекрасне погледе на природу од које застаје дах. Потоји и могућност ноћног скијања, санкања, а ту су и бројни додатни садржаји.

Les Arcs, Француска

Једно од најбољих скијалишта за почетнике и оне мање искусне популарно је и међу сноубордерима. Има бесплатан ски лифт на најлакшим стазама и мношто стаза са благим нагибом идеалним за оне који тек уче да скијају. Цела регија је позната по прекрасној природи, врхнској гастрономији, и одличној понуди хотела и смештаја.

Тиње, Француска

Популарно скијалиште има понешто за свакога, од једноставних стаза до оних захтевнијих у којима ће уживати и најискуснији. Налази се на поприличној надморској висини па готово никад нема проблема са недостатком снега, а сезона траје све до првих пролећних месеци.

Лех, Аустрија

Први поглед на снежне падине у Лецу почетницима могу деловати застрашујуће, али без бриге, има и стаза са благим нагибом за прве скијашке кораке. Ту је и неколико дечјих стаза, што чини ово скијалиште идеалним за породична зимовања. Предност је и што је на овом скијалишту ретко гужва јер је број скијашких карата строго ограничен на 14.000 у дану.

Alpbah, Аустрија

Ово аустријско скијалиште једно је од најбољих места за почетнике због великог броја лаганих, плавих стаза и компактне величине која олакшава сналажење. Ту су и скијашке школе, које ће вам пооћи да на најбољуи могући начин савладате прве скијашке кораке.

Pitanje koje može da najavi raskid: Psiholoz objašnjava da je ovo lampica za uzbunu

Преузмите андроид апликацију.