Почетна > Србија
Србија

Хрватска хоће да уцењује Србију на европском путу

Хрватска је уплашена од јачања Србије, а, како препознаје председника Александра Вучића као носиоца такве Србије, нападаће га на европском, регионалном и унутрашњем плану, изјавио је вечерас министар унутрашњих послова Александар Вулин.
Фото: PrtSc/РТС/YouTube

„Нападаће га на европском путу, не би ли у Европи направили проблеме и покушали да наруше његов ауторитет. Нападаће га на регионалном плану, тако што правити од њега страшног човека, који диже српску војску, која само што није ушла у Сарајево или Загреб и покушава да окупира читаву бившу Југославију. Нападаће га и на унутрашњем плану, тако што ће наћи колико год хоћете Ђиласа и Мариника, који ће папагајски понављати нападе“, рекао је Вулин и оценио да се на сва три плана ради „договорено и оркестрирано“.

Вулин је то рекао у емисији Хит Твит на ТВ Пинк, коментаришући предлог Хрватске академије наука и уметности (ХАЗУ) упућен Влади да као један од услова за приступање Србије ЕУ затражи да званични Београд, како наводе, „јавно и недвосмислено призна хрватски језик као посебан и независтан стандардни језик и један од службених језика ЕУ“.

Министар је рекао да постоји „организована кампања хрватске државе и свих слојева хрватског друштва против Србије и Вучића, из страха да ће изгубити регионални примат“.

„Што се мене тиче, нек нам ставе вето на чланство у ЕУ. Ако треба да уђемо у ЕУ, да бисмо лечили хрватске комплексе, хвала, али нема потребе“, рекао је Вулин.

Вулин је рекао да је за њега најбоља дефиниција нације да је нација „заједница језика“.

„Ако говорите језик другог, питање је како ћете објаснити своју нацију. Хитлер, када је владао Немачком, измишљао је називе, правили су вештачке речи. Врло је интересантно да Хрвати праве и измишљају речи“, рекао је Вулин.

Оценио је и да је „врло занимљиво да хрватска политика брани постојање Буњевцима“.

Говорећи о ковид пропусницама, навео је да сматра да би оне требало да важе цео дан, а не само после 22 сата.

Истакао је и да се председник Србије први потрудио да обезбеди вакцине против корона вируса, без дискриминације.

„Наша држава дала је могућност свима да се заштите, без икакве дискриминације. Долазили су људи из читавог региона“, подсетио је Вулин и истакао да је сваки мигрант у прихватним центрима у Србији вакцинисан.

Министар је рекао и да на респираторима нема противника вакцинације.

„Сви антиваксери на респиратору постану ваксери. Сви који дођу у болницу, ако нису вакцинисани, питају када могу да се вакцинишу“, рекао је Вулин.

Победићемо, нема предаје, нема повлачења

Преузмите андроид апликацију.