Почетна > Свет
Свет

Вукови заклали 17 оваца, а четири тешко повредили у селу Новшићи код Плава

Вукови су јутрос око четири сата заклали 17 оваца и четири тешко повредили у домаћинству Радомира Огњеновића (61) у селу Новшиће код Плава.
Фото: PrtSc/Facebook/НОВШИЋЕ

Радомир је Порталу РТЦГ казао да је се све догодило брзо и да није могао ништа да учини.

“Чуо сам псе како лају, изасао сам и видио једну вучицу са неколико младих вукова. Покушао сам да их заплашим, али су вукови прескочили тор и удаљили се тек када се поклали све овце. И ове рањене тешко да могу преживети, тако да ће све морати да буде уништено“, казао је Огњеновић.

Објаснио је да његова кућа налази одмах поред асфалта у селу, и да нико не памти да су вукови сишли овако ниско и направили овакву штету.

“Дешавало се раније да вукови нападну и направе мању штету, али да униште читаво стадо, то се до сада није догодило” рекао је Огњеновић.

На место догађаја изашли су ветеринари и општинска инспекција и једино што су могли да констатују јесте да је причињена потпуна штета.

Село Новчиће налазиште удаљено од Плава свега неколико километара према Мурини, поред Лима.

Радојица живи сам, бави се сточарством без икаквих других прихода, и очекује да му Општина Плав и држава, односно Министарство пољопривреде надокнаде штету која му је причињена, како не би постао социјални случај.

Zelenski zahvalio Velikoj Britaniji na vojnoj podršci

Преузмите андроид апликацију.