Почетна > Србија
Србија

Вујовић: 270 милиона динара за изградњу трансфер станице у Петровцу на Млави (ФОТО)

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас новоизграђену трансфер станицу са рециклажним двориштем у Петровцу на Млави и истакла да су Влада Србије и ресорно министарство уложили 270 милиона динара у овај инфраструктурни пројекат.
Фото: Танјуг/Министарство заштите животне средине/Јована Рошул

„У овај велики инфраструктурни пројекат Влада Републике Србије и Министарство заштите животне средине уложили су 270 милиона динара и њиме унапређујемо не само систем управљања отпадом већ и квалитет живота грађана у овом делу Србије. Трансфер станица, која је изграђена за годину дана, један је од корака којим настављамо да решавамо проблем одлагања отпада на подручју петровачке општине“, рекла је Вујовић.

Фото: Танјуг/Министарство заштите животне средине/Јована Рошул

Она је додала да изградњом трансфер станице са рециклажним двориштем, коју ће користити и општине – Кучево, Жагубица и Мало Црниће, комунални отпад из Петровца на Млави се више неће одлагати на несанитарној депонији, већ ће након сакупљања и претовара на трансфер станици бити транспортован на најближу санитарну депонију на даљи третман.

Трансфер станица је предуслов за реализацију још једног великог пројекта у Петровцу на Млави, који подразумева затварање, санацију и рекултивацију постојеће несанитарне депоније „Свина“, наводи се у саопштењу Министарства.
Фото: Танјуг/Министарство заштите животне средине/Јована Рошул

У току је ревизија пројектне документације, а први радови у плану су већ следеће године, чиме ће трајно бити решен вишедеценијски еколошки проблем ове општине.

„Након затварања и рекултивације несанитарне депоније, поставиће се систем видео надзора који ће бити увезан са мониторинг центром у МЗЖС, у коме ће се у реалном времену надзирати сваки покушај нелегалног одлагања отпада. На даље је на општини да води рачуна о животној средини и квалитету живота грађана. Наш заједнички циљ је да унапредимо стање животне средине, а тиме и квалитет живота грађана“, рекла је министарка.

Фото: Танјуг/Министарство заштите животне средине/Јована Рошул
У оквиру трансфер станице, налазе се и објекти за запослене, пријавница, претоварна рампа за неселектирани комунални отпад, сепаратори, инфилтрациони и противпожарни базени.

Цео комплекс биће ограђен зеленим појасом уз изградњу пратећих унутрашњих саобраћајница и паркинга за возила.

Brnabić sa predstavnicima norveškog centra za studije nasilja i Centra Utoja

Преузмите андроид апликацију.