Почетна > Србија
Србија

Дошао сам да слушам и решимо бар део проблема

Нисам дошао да држим било какве говоре, већ да причам са мештанима о проблемима и видимо да ли можемо да их решимо, поручио је данас у Горњим Недељицама председник Србије Александар Вучић.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Председник је, у обраћању испред порте цркве казао да му је драго што види људе из 12 села и поручио да жели да чује сваку њихову примедбу, бригу.

“ За неку ћемо пронаћи одговор, за неку не. Важно је да разговарамо и покушамо да решавамо. Чим вас је толико дошло видим колика је забринутост „, нагласио је он.

Вучић је истакао да неће да се када је реч о проблему Рио Тинта додворава било коме, као што се и не плаши било кога, и подсетио да је позвао и оне који су увек били најгласнији у протесту да дођу на овај разговор, а да је њихов избор хоће ли.

„Овде сам да одговарам на питања. Желео сам да одржим овај разговор у школи у Драгињцу, али ми је речено да је боље у црквеном дому. Хоћу да разговарамо, да анализирамо сваки проблем и покушамо да дођемо бар до неких решења“, поновио је он.

Вучић је казао да је чуо и од оних који немају ништа против њега да погледа како изгледа ова котлина, како иде од Корените до Драгињца, што је схватио као поруку.

Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

„Нисам дошао да се политички прегањам с било ким. Ви сте ме бирали да будем председник и мој посао је да вас чујем, слушам и одговорим на сва питања“, поновио је Вучић.

Указао је да је довео своје људе који имају све податке да све запишу те замолио због простора да уђу у групама у црквену салу.

Истакао је да је уверен да ће се питања односити пре свега на рудник, али је спреман и да одговара на питања везано за путеве, од Стрпнице, Златине, као и о питањи гаса, и многим другима.

„Мој посао је да будем овде због вас. Хвала што сте дошли, заједнички ћемо сигурно бар део проблема решити“, закључио је у обраћању пред састанак са грађанима.

Vučić stigao u dolinu Jadra, razgovara sa meštanima

Преузмите андроид апликацију.