Почетна > Србија
Србија

Вучић: Тренд у свету је да се скраћује радно време, то неће бити тренд у Србији

Председник Србије Александар Вучић поручио је најбољим дипломцима медицинских факултета и средњих медицинских школа у Србији да се посвете раду, да поставе лествицу високо и сањају велике снове јер без тога, како је рекао, нема резултата.
Фото: Танјуг/ Раде Прелић

„Тренд у свету је само да скраћујемо радно време. То неће бити тренд у Србији, макар не у наредне три године. Дакле, ти који хоће да раде мање, њихови ће резултати бити мањи. Ако радиш шест сати дневно и четири дана, можеш да оперишеш десеторо људи, ако радиш осам сати дневно и пет или шест дана можеш да оперишеш дупло више и толико живота да спасиш, толико можеш и да зарадиш“, рекао је Вучић у обраћању.

Он им је рекао и да морају да мењају, не само себе, већ и старије са којима ће радити.

„Код нас неретко постоји приступ – ја сам сад добио диплому, своје сам завршио, само чекам и тражим од државе да добијем највећу могућу плату. Ја вас само молим да урадите све што можете и да радите више. Или радите најбоље или немојте да радите, како су то говорили они који су најуспешнији у сваком послу. И зато је моја молба да заједнички и изнутра промените све нас старије који нисмо спремни на промене“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је његова молба њима да буду вредни, радни и да им се амбиције не заврше данас, него да буду веће и за специјализацију и за даље усавршавање и за даљи напредак.

Председник Вучић је истакао да је за њега држава нешто најважније и нешто најсветије и поручио им да остану у Србији.

„Најважније је да останете у својој земљи да се борите за своју Србију. Она нам је све, без ње смо биће које дишемо, трошимо ваздух и ништа више од тога. Да останете у својој земљи, имаћете пристојне и све пристојније и боље плате. Да ли је то увек довољно? Да ли може да се пореди са свима? Све ће више моћи да се пореди са онима на Западу. Верујте у своју земљу, верујте у Србију“, поручио им је Вучић.

Како је рекао, мало смо вратили држави у односу на оно колико нам је држава дала, али да многи довољан разлог у сопственом незадовољству пронађу у нечему и неком другом, односно у држави, што, како је рекао, више говори о њима него о држави.

„Ви се борите за себе, борите се за своју земљу, борите се за свој народ, ја вам желим успех“, пожелео им је Вучић.

Он се захвалио њиховим родитељима који су, како је рекао, све те године бринули о њима и који сада једва чекају да брину о својим унучићима.

„За које сам сигуран да ћете ви знати како да их васпитате и да нам донесете још боље генерације за нашу земљу“, констатовао је Вучић.

“Za nas je EXPO 2027 simbol” Predsednik Vučić u Čačku: Suština je u napretku i izgradnji Srbije, ovo je ogromna investicija

Преузмите андроид апликацију.