Почетна > Србија
Србија

Вучић: Србија је озбиљна држава, ко жели да разговара добродошао

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су сви који желе да разговарају увек добродошли, да ће једном морати да разговарају и да се ствари у овој земљи неће решавати другачије, јер је Србија озбиљна држава.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Вучић је јуче, на конференцији за новинаре у Палати Србија, рекао и да сада прима око 2.000 претњи смрћу дневно, што се увећало са хиљаду и нешто, али да политички противници могу да раде шта хоће, али прелазне владе неће бити.

„Сваки дан позивате на то и правите се да не знате шта је то што радите. Од тога ко ће како да плива, како ће да ми заврши неко у шахту… Још причате како неко јадикује – ја вам само кажем шта може, а шта не може у држави – не може прелазна влада, није ово фонтана жеља, не може то што сте замислили. Србија је озбиљна држава и тако ће да се понаша и настави да ради“, рекао је председник.

Вучић је рекао и да свима жели много политичког успеха, да чека да разговарају и да ће једном морати да разговарају, јер се ствари у овој земљи неће решити другачије.

„А то да гасите људима послове, да уништавате фирме компаније, да измишљате приче о закону о контроли предузећа у државном власништву у управљању и да говорите како неко хоће да продаје та предузећа – па ми то можемо и без тог закона, што лажете, измишљате и обмањујете јавност. Па то ни једном нисмо урадили за 11 година за разлику од вас који сте будзашто давали наша најмоћнија јавна предузећа попут нафтне индустрије Србије“, рекао је председник.

Он је рекао да је лаж да неко жели да прода националне паркове јер је то немогуће и да је то још једна лаж у низу лажи као и оне око литијума.

„И свакога дана једна лаж другу сустиже и нема краја томе, и сваку демантујете сваки дан и долазе нове лажи. Кажете шта ћемо са афером Јовањица? И шта ћемо? Сваки дан то слушате. Где најгоре представљају за најбоље, оне који нису могли школу да заврше, који су са својим рођацима опљачкали локалне самоуправе за стотине хиљада евра“, рекао је председник.

Додао је да је срамота и да су глупости наводи „Шолакових новинара ботова“ да ће неко да им исприча колико је пара склоњено у Кину.

„Срам вас било више да измишљате најгоре глупости. У Кини неко држи паре, немам ни један рачун нигде на свету осим у овој земљи што уредно пријављујем држави. Како вас не мрзи да обмањујете јавност, ваљда полазите од себе, знате да бисте ви нешто препродали па да узмете провизију па мислите да ми због тога доносимо законе, а само тражимо корпоративно управљање, тражимо да се на модеран начин управља предузећима.

Имамо побуну и код коалиционих партнера зато што хоће да наставе са муљачинама. И унутар партије којој сам до јуче припадао исто тако. А не, не ви то хоћете да крадете, не нећемо ништа да крадемо него ви полазите од себе – ставили би свакоме руку у џеп па онда размишљате да бисмо и ми“, рекао је Вучић.

Закључио је да је за њега најважније да Србија овако напредује, додао да мисли да су људи задовољни новим мерама те да није срећан, јер би волео да се не иде на изборе скоро, али да разуме и Ану Брнабић и да је она као и сви под великим притиском.

Како је навео, он највише због Косова, а премијерка више због других политичких и економских ствари.

„Сви који желе да разговарају увек су добродошли ја ћу већ од краја ове недеље, почетком следеће почети да примам различита удружења, људе на разговоре и покушати да то увек буде најмање стотину људи недељно да бих могао да имам контакт и са онима које немам прилику да срећем да ми увек кажу шта су проблеми, у којој локалној самоуправи, на ком нивоу. Негде ћемо моћи да помогнемо, негде не, али то сам радио и у Београду и у Нишу и другим градовима када сам одлазио да разговарам са народом“, рекао је Вучић.

Vučić: Od oktobra povećanje penzija 5,5 odsto, od januara dodatnih 14,6 odsto

Преузмите андроид апликацију.