Почетна > Србија
Србија

Вучић се састао са потпредседницом корејске Скупштине

Председник Србије Александар Вучић примио је данас прву потпредседницу Народне скупштине Републике Кореје Ким Јонгђу, са којом је разговарао о билатералним односима и унапређењу сарадње у свим областима од заједничког интереса.
Фото: Танјуг/Раде Прелевић

Председник Вучић је рекао да је наша земља посвећена развоју пријатељских односа са Републиком Корејом, те да је уверен да постоје велике могућности за даље јачање економске сарадње и долазак нових корејских инвестиција у Србију, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Прва потпредседница корејске Скупштине је нагласила да би корејски инвеститори посебно били заинтересовани за области аутомобилске индустрије и информационих технологија.

Председник Вучић је истакао да је Република Кореја узор као земља која је спровела неопходне реформе које су преокренуле ток развоја.

Председник Вучић је, још једном, изразио саучешће поводом трагедије у сеулској четврти Итевон, упутивши породицама настрадалих изразе дубоког саосећања, а повређенима жеље за што скорији опоравак.

Прва потпредседница Јонгђу је изразила наду да ће у будућности бити учесталија размена посета на високом нивоу, а председник Вучић је упутио позив државном врху Републике Кореје да посети Србију, наведено је у саопштењу.

Vučević izdao naredbu, podignuta borbena gotovost Vojske Srbije

 

Преузмите андроид апликацију.