Почетна > Србија
Србија

Вучић се састао са Лајчаком у Давосу

Председник Србије Александар Вучић наставио је данас учешће на 53. годишњем састанку Светског економског форума (WEF) у Давосу састанком са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.
Фото: Инстаграм/buducnostsrbijeav

Вучић се састао са Лајчаком у Конгресном центру WEF-a.

Председник Вучић ће затим бити на неформалном окупљању светских економских лидера (Informal Gathering of World Economic Leaders) и учествовати у дискусији на тему поновног покретања глобалне сарадње – „How to Restart Global Cooperation“.

Вучић ће имати, у оквиру Светског економског форума у Давосу и састанак са премијером Грузије Ираклијем Гарибашвилијем.

Затим ће се Вучић састати и са највећим компанијама из Републике Кореје, након чега ће бити на пријему у организацији Привредне коморе Републике Кореје (World Economic Forum Korea Night 2023).

Присуствоваће састанку и представници Хјундаија, али и највеће корејске корпорације СК групе која се бави производњом батерија и чипова.

Та корпорација им чак 186 компанија у свом саставу, са годишњим приходом већим од 600 милијарди долара. Планиран је и састанак Вучића тет-а-тет са председником Републике Кореје Јуна Сок-јолом.

Председник Вучић ће током боравка у Давосу, до 19. јануара, имати бројне билатералне сусрете са светским званичницима, а предвиђени су и састанци са представницима међународних организација, финансијских институција и водећих глобалних компанија, који учествују на Светском економском форуму.

Током тродневног боравка у Давосу, Вучић ће присуствовати низу скупова светских лидера, међу којима и сесији на тему Дипломатски дијалог о Западном Балкану.

Вучић данас наставља учешће на Давосу, састаје се са Лајчаком

 

Преузмите андроид апликацију.