Почетна > Србија
Србија

Вучић данас наставља учешће на Давосу, састаје се са Лајчаком

Председник Србије Александар Вучић наставиће данас учешће на годишњем састанку Светског економског форума у Давосу и прво ће се састати са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.
Фото: Танјуг/AP Photo/Markus Schreiber

Вучић ће затим бити на окупљању светских економских лидера (Informal Gathering of World Economic Leaders) и учествовати у дискусији на тему “How to Restart Global Cooperation”.

Председник Србије ће имати, у оквиру Светског економског форума у Давосу и састанак са премијером Грузије Ираклијем Гарибашвилијем.

Затим ће се Вучић састати и са највећим компанијама из Републике Кореје, након чега ће бити на пријему у организацији Привредне коморе Републике Кореје (World Economic Forum Korea Night 2023).

Планиран је и састанак Вучића тет-а-тет са председником Републике Кореје Јуна Сок-јолом.

Председник Вучић ће током боравка у Давосу, до 19. јануара, имати бројне билатералне сусрете са светским званичницима, а предвиђени су и састанци са представницима међународних организација, финансијских институција и водећих глобалних компанија, који учествују на Светском економском форуму.

Током тродневног боравка у Давосу, Вучић ће присуствовати низу скупова светских лидера, међу којима и сесији на тему Дипломатски дијалог о Западном Балкану.

Vučić u Davosu prisustvovao panelu De Kroa i prijemu kralja i kraljice Belgije

Преузмите андроид апликацију.