Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Вучић се састао са члановима Фондације Светозар Милетић у Новом Саду

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Новом Саду са члановима Фондације Светозар Милетић и Центра за друштвену стабилност из Новог Сада.
Фото: PrtSc/Instagram/buducnostsrbijeav

„Поносан што сам имао прилику да упознам изузетно образоване људе и праве српске родољубе из Фондације Светозар Милетић и Центра за друштвену стабилност из Новог Сада“, написао је Вучић на Инстаграму, уз фотографије са састанка.

Навео је да је са њима разговарао о актуелној геополитичкој ситуацији, да је много тога научио и замолио их да својим знањем помогну јединој држави коју имају и коју бескрајно воле – Србији.

Фондација Светозар Милетић основана је са превасходним циљем развоја српске националне културе и унапређења знања на пољу хуманистичких дисциплина, уз очување сећања на живот и дело корифеја Српске Војводине чије име с поносом носи. С тим циљем на памети, основну делатност Фондације представља образовање млађих нараштаја кроз стални програм наше Политичке академије, али и путем појединачних манифестација едукативног карактера.

Поред тога, Фондација се бави и издаваштвом, као и сарадњом са сродним институцијама у земљи и иностранству. У оквиру Фондације функционише читаоница са више хиљада књишких јединица доступних нашим члановима, уз могућност приступа бројним иностраним часописима.

Фондација Светозар Милетић има успостављену сарадњу са најзначајнијим институцијама националне културе попут Матице Српске, Архива Војводине и Градске библиотеке у Новом Саду, којима се најсрдачније захваљујемо на подршци при формирању књишког фонда наше читаонице. Пуноправни смо чланови Института Роберт Шуман из Будимпеште, чиме наше деловање добија одјек у сарадњи са сродним установама из држава централне Европе.


Novi dom za novosadske naučnike – objekat Biosens instituta dobija konačni izgled (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.