Početna > Srbija
Srbija

Vučić: Razgovaramo o saradnji i kooperaciji Srbije i Albanije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sa premijerom Albanije Edijem Ramom razgovarao o saradnji i kooperaciji dve zemlje.
vučić
Foto: Tanjug/Darko Vojinović

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da ne postoje ekonomski razlozi da dođe do prekida odnosa, kao i na pitanje o Kosova i Metohije i odnosima Albanije i Srbije i bilateralnim sastancima na koje dve države gledaju različito, Vučić je rekao:

„Moram da priznam da se ne slažem sa vašim mišljenjem, Edi i ja pričamo o saradnji i kooperaciji, možda imamo nekad oprečne izjave, ali kao što je primetila Brnabić, ekonomija jeste osnova odnosa dve zemlje“

Dodao je da je bitno da se građani tih zemalja osećaju sigurnim i dobro primljenim kad odu u druge zemlje.

„Vodimo odgovornu politiku kao što rade ozbiljni ljudi, lako je dobiti političke poene vređajući nekog drugog. Znamo koje su razlike između nas, možemo da živimo sa tim, zato što naši ljudi moraju da žive jedni sa drugima. Verujem u buduća prijateljstva srpskog i albanskog naroda i verujem da je odnos bolji nego što je bio zahvaljujući našim albanskim prijateljima“ rekao je Vučić.

Vučić: Učinićemo sve kako bismo omogućili slobodnu trgovinu na Zapadnom Balkanu

Preuzmite android aplikaciju.