Почетна > Србија
Србија

Вучић: Пред нама једна од најтежих година у политичком и економском смислу

Председник Србије Александар Вучић оценио је да је пред нама једна од најтежих година у савременој историји и у политичком и у економском смислу и најавио да ће се у петак састати са пет представника – Немцима, Французима, Италијанима, Американцима и Мирославом Лајчаком.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Вучић је у Давосу у изјави новинарима казао да су пред Србијом тешка времена, нарочито имајући у виду политички разговор који је имао са Мирославом Лајчаком.

„Све што сам чуо, нико више не жели да чује или види да постоји другачији поглед, једино што их занима јесте независно Косово, санкције Русије, нема противљена. Пред нама је одлучујућа, пресудна година тако да је свакако једна од најтежих у нашој савременој историји и у политичком и у економском и сваком другом смислу“, рекао је председник.

 

Пред Србију се поставља питање, како каже председник, коју ће политику да изабере, политику подстицања раста или политику чувања ниског јавног дуга.

Наводећи да му предстоје важни разговори током викенда, Вучић је рекао да има потврђено да ће се у петак састати са пет представника – Немцима, Французима, Италијанима, Американцима и Лајчаком.

„Очекујем тежак разговор, током викенда када ми обавимо консултације – представници Владе и ја, онда ћемо се најкасније у понедељак обратити јавности са новим мерама и са тим да кажемо шта је то што се од Србије тражи, очекује у вези КиМ, а и по питању санкција Русији“, казао је Вучић.

Vučić: Cilj rezolucije Evropskog parlamenta pritisak na Srbiju

 

Преузмите андроид апликацију.