Почетна > Србија
Србија

Вучић: Циљ резолуције Европског парламента притисак на Србију

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је позадина усвајања најновије резолуције Европског парламента притисак на Србију, којег некима, како је рекао, никада није доста.
Foto: PrtSc/Tanjug video

„Притисак, притисак, притисак. Ово им је трећи пут и никада није доста. Зато што сила Бога не моли. На силу све могу да проведу и то је то“, рекао је Вучић у изјави новинарима на Економском форуму у Давосу.

Додао је да ће бити многих тешких политичких ствари за нас у наредном периоду о којима морамо да постигнемо какав-такав консензус и да видимо шта можемо да урадимо.

„И то није Вучићу омча око врата када вам изађе Европски парламент са невероватним закључцима посебно око КиМ. То је омча око врата наше земље, само не разумем те несрећнике зашто се томе радују“, рекао је Вучић.

Како је рекао, има безброј њих у Србији који ће да им подилазе и да говоре да је то најбоља политика независно Косово и да Србија треба да га призна одмах.

„Сваку бесмислену Куртијеву акцију подржавају. Што се радују несрећи своје земље, мени не могу ништа. Могу да ме смене на силу, а нешто друго не могу. Да ме уцењују, санкције да ми уведу због нечега не могу, јер нигде немам ништа. Шта ћете када је некима задња рупа на свирали“, поручио је председник Србије.

Он је нагласио да нису Срби изашли на барикаде зато што су бесни, већ зато што, како је рекао, више нису знали шта да раде.
Наводи да су Србе лагали за референдум, за изборе, хапсили људе све време, измишљали приче о личним картама, измишљали приче о таблицама, поново хапсили људе који су невини и ненаоружани за тероризам.

„Кажу, Срби су претили ратом. Замислите Срби су претили Куртијевим специјалним јединицама и НАТО ратом. Онда станете и питате се има ли краја људском безобразлуку. Не желим да кажем ‘да’ глупости, јер су они све само нису глупи, већ су дрски и безобзирни ти који такве декларације усвајају“, додао је Вучић.

Он је рекао да не можемо да се изместимо, већ морамо да живимо ту где живимо и да не можемо ван Европе.

„Што се тиче лажова на домаћем и регионалном нивоу, свима сам сметња јер у мени виде симбол напредка и опоравка Србије, а хоће Србију да прегазе до краја. Ја сам због тога радостан, само нека наставе“, поручио је Вучић.

На питање како је доживео провокацију пошто је преко пута хотела у којем је одсео била раширена албанска застава, председник Србије је одговорио да му је било забавно, јер су морали да се много ангажују да би директно гледао у њу.

„Замислите да је застава Велике Србије на неком самиту сачекала неког албанског лидера. Цео свет би о томе писао, сетите се њихових лажи о возу који није ни стигао до административне линије. Ово нико неће ни да објаве. На то се само насмејете. Скинули су то после, а не мислим да је била специфична акција двојице или тројице Албанаца, напротив“, рекао је Вучић.

Додао је “да Албанци раде свој посао, а ми свој“.

„Сви они заједно су много јаки, а ми смо мали. Али тврд је орах воћка чудновата“, закључио је Вучић.

Vučević: Izuzetno cenimo što Rumunija, i pored pritisaka, zadržava svoj stav

 

Преузмите андроид апликацију.