Почетна > Србија
Србија

Вучић: Поносни смо на своју слободу, неће туђин никада одлучивати у Србији

Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас на централној манифестацији „Дан српског јединства, слободе и националне заставе” која је одржана у Нишу да је Србија поносна на своју слободу и да неће туђин никада одлучивати у Србији.
vucic
Фото: Танјуг/Радуле Перишић

„Прошло је време када сте имали послушнике, испуњавамо налоге својих грађана”, истакао је Вучић.Вучић је на почетку обраћања рекао да је тешко говорити после патријарха Порфирија и председника РС Милорада Додика.

„Много тога бих вам испричао и што не смем да вам испричам. Боље за вас, боље за нас, боље за нашу земљу да многе ствари које знам и прећутим јер своју земљу морамо да чувамо и морамо да мислимо не само оно што је данас већ и на оно што долази у будућности”, рекао је Вучић, јавља Танјуг.

Додао је да је поносан на празник који се данас светкује, додајући да је одлука о обележавању донета заједнички са РС.

„Донели смо ту одлуку јер ми Срби смо увек умели да се разједињујемо, да себи погрде измишљамо или да лако туђе увреде и погрде прихватамо и није случајно о чему вам је говорио председник РС када му неко каже да је босански Србин.

Замислите постоје хрватски Срби, постоје црногорски Срби. Ако је то већ тако, а ја не мислим да је могуће да тако нешто постоји. Што онда није постојао српски Хрват, српски Бошњак, српски Словенац, српски Црногорац, никада то нисте могли да чујете ни од кога ни на једном месту”, рекао је Вучић.

Само сте, како је рекао, могли да чујете да постоје неки други Срби.

„И не од јуче, не од ових који данас у Црној Гори не дозвољавају Србима да буду у власти зато што нису довољно уверљиви у заклињању да ће се борити против мрског Београда и још омраженије им Москве, нису довољно уверљиви у томе да и даље не воле КиМ и да и даље не сматрају КиМ делом Србије, па пошто нису уверљиви, онда нема ни потребе да буду у влади, макар их било и више од 30 одсто”, указао је Вучић.

Vučić: Da sam izgovorio ono što je Kurti visio bih u Berlinu, Briselu, Vašingtonu

 

Преузмите андроид апликацију.