Почетна > Србија
Србија

Вучић: Да сам изговорио оно што је Курти висио бих у Берлину, Бриселу, Вашингтону

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да га је забринуло то што нико није ни приметио шта је све премијер привремених приштинских институција Албин Курти говорио у Бриселу.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

„Праве се наивни на западу да не виде шта је тачно Курти рекао. Да сам ја изговорио то што је он изговорио висио бих и у Берлину и Бриселу и Вашингтону, али то су двоструки стандарди”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Нишу.

Вучић је рекао да никоме није јасно какве „игре игра” премијер привремених приштинских институција Албин Курти у Бриселу али да је јасно да је циљ свега тога да избегне формирање Заједница српских општина.

„Он игра неке чудне игре тамо у Бриселу, никоме није баш сасвим јасно шта је то што он ради, али све у свему смисао свега што ради је то да избегава формирање ЗСО. И његова изјава да Срби треба да пате и плате и људи из Српске листе, то је наишло на огромно огорчење Срба. Видели сте синоћ његову освету у Грачаници, и он ће настављати да се свети Србима, али су Срби све снажнији и уједињенији у отпору политичком, демократском и сваком другом”, рекао је председник одговарајући на питање новинара да ли га је и колико изненадила изјава Албина Куртија о Српској листи да „Срби треба да пате и плате”.

„А застрашујући одјеци тих његових речи видеће свој прави смисао у будућности или се надам да ћемо успети то да избегнемо, али и ћутање међународне заједнице и свих у свету на такве изјаве. Али коме ја у свету то да замерим када то није објавио ни РТС”, рекао је Вучић.

Како да се очекује реакција од Берлина и Вашингтона, упитао је председник, када, како је рекао у сред Београда постоје људи који отворено навијају за прогон српског народа.

Vučić na prikazu naoružanja u Nišu povodom Dana srpskog jedinstva

 

Преузмите андроид апликацију.