Почетна > Србија
Србија

Вучић отвара радове на аутопуту Бијељина – Рача

Председник Србије Александар Вучић присуствоваће данас свечаности поводом почетка изградње деонице ауто-пута Бијељина – Рача.
Фото: Pexels/Photo Heorhii Heorhiichuk

Свечаност ће почети у девет часова у месту Велика Обарска код Бијељине, најављено је из Председништва Србије.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик раније је најавио да ће деоница ауто-пута од Бијељине до Раче од 20 километара бити у функцији за две и по до три године.

Како је рекао, радови се финансирају средствима Владе Републике Српске и оним што ће дати Влада Србије.

Председник Србије Александар Вучић раније је најавио да ће Србија дати 100 милиона евра за градњу деонице ауто-пута од Бијељине до Раче.

Ауто-пут Бијељина-Рача биће настављен на нови мост на Сави на граници са Србијом и деоницом Кузмин – Сремска Рача од 18 километара у Србији.

Према подацима Аутопутева Републике Српске, предвиђена је градња ауто-пута на траси Вукосавље – Брчко – Бијељина – Рача укупне дужине око 70 километара.

Када је реч о деоници од Бијељине и Раче, предвиђена је градња Петље Бијељина Сјевер са наплатном станицом, Петље у зони између насеља Велика Обарска и Батковић, као чвориште и везу са брзим путем из правца Павловић моста.

Градиће се и чеоне наплатне станице на крају деонице, нови царински терминал на делу трасе на крају дионице и база за одржавање.

У оквиру ауто-пута градиће се и мостови, вијадукти, подвожњаци, надвожњаци и одмориште типа обостране станице, као и остали објекти.

Vučić:Teška situacija, nalazimo se između čekića i nakovnja

Преузмите андроид апликацију.