Почетна > Србија
Србија

Вучић одбојкашицама: Бескајно вам хвала, цела земља је поносна на вас

Председник Србије Александар Вучић данас је одбојкашицама, које су се вратиле у Београд, честитао успех на Европском првенству и освајање сребрне медеље, и нагласио да је читава земља поносна на њих.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Председник је најавио и повећање наградног фонда за најуспешније српске спортисте на Олимпијским играма у Паризу и да ће подићи награду на 100.000 евра за злато, а може се десити и 200.000.

„Бескрајно хвала што смо поносни када дигнете заставу Србије, што се борите уз прелепи осмех за нашу земљу, што бодрите нашу земљу и не сеирите због нечијег пораза“, рекао је Вучић на пријему уприличеном поводом дочека одбојкашица које су на Европском првенству освојиле сребро.

Председник је нагласио да свака од њих мора да зна да је цела земља била уз њих.

„Сви су били уз вас од Сјенице до Новог Пазара, Кикинде, Суботице и Сомбора, од Врања и Пиртота преко Лознице до Шида и Бачке Паланке. Сви су били уз вас и свуда где живи наш народ у Црној Гори, Републици Српској…на просторима бивше Југославије“, рекао је Вучић.

„Имали сте чудесну подршку овде и не бисте веровали колико су људи били поносни и синоћ, без обзира што је Турска победила са 15:13 у петом сету“, рекао је он.

Вучић је нагласио да Србија никада није имала бољу генерацију у спорту.

„Ви сте донеле нашој земљи највише радости и успеха, медаља, никада нико није био као женска одбојкашка репрезентација“, рекао је Вучић.

„Моја молба је да се пласирате за Париз, који нам је од кључног значаја, не знам колико то може да вам буде тешко. Лепо да их победите све у Паризу и Кинескиње и Американке и Туркиње“, рекао је председник.

„Све што можемо даћемо за Париз. Подићи ћемо награду на 100.000 евра за злато, а може се десити и 200.000. Минимално ће бити 100.000, чекам одговор из владе да ли можемо то да издржимо, 200.000 евра за сваку златну медаљу која дође из Париза“, рекао је председник Србије.

Нагласио је да наше одбојкашице красе одлике великих шампиона, да су рођени победници, не трпе пораз и чекају и спремају се за следећу победу.

„Не може да буде пораз кад освојите сребрну медаљу, а освојите два пута светско злато, неколико пута еврпско, и једном сребро, то је на понос и дику целом нашем народу. Зато молим Вас девојке мало више осмеха“ рекао је Вучић и нагласио да зна да су одбојкашице већ припремиле одговор противницима за Париз.

Вучић је додао да се нада да ће нас и кошаркаши обрадовати и да ће се мушка одбојкашка репрезентација дићи.

„У  мају 2025. завршавамо одбојкашки центар на Новом Београду, свима вама ће бити лакше“, рекао је он.

Тијани Бошковић је поручио да се не обазире, јер шта год неки причали, сви знају да је боља од турске репрезентативке кубанског порекла Мелисе Варгас.

„Сваки човек зна да си боља од Варгас“, рекао је Вучић.

Одбојкашице и цео стручни тим добили су награду Поштанске штедионице 500.000 динара на картици ПроУнион, – а како је председник додао, то су кинеске картице умрежене у целом свету.

Маја Огњеновић председнику је поклонила белгијске чоколадице на којима је писало Брисел, на шта је он рекао да су му донеле једино слатко које је из Брисела добио.

„А ваша сребрна медаља најлепши је поклон који сам у Бриселу добио“, додао је Вучић.

Kisić: Sprovodimo čitav niz aktivnosti kako se tragedija iz maja ne bi ponovila

Преузмите андроид апликацију.