Почетна > Србија
Спорт Србија

Вучић: Очекујем 10 медаља са ОИ у Паризу, за освојено злато по 200.000 евра

Председник Александар Вучић изјавио је данас током обиласка новоизграђеног Националног тренинг центра – Мултифункционалне дворане у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије на Кошутњаку да очекује од наших спортиста да донесу са Олимпијских игара у Паризу најмање 10 медаља и поручио да ће за свако освојено злато уследити награда од 200.000 евра.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

„Дали смо за овај центар 20 милиона. И ово је део онога што радимо за Експо“, рекао је Вучић.

Председник је сазнао од наших спортиста који су га дочекали да нова дворана има најбољу теретану и друге услове за тренирање.

„Да кажем само нешто спортистима, уздамо се ми у вас, наше борце и рваче, можда и женски бокс и теквондо, као и у стрелце. Мука је на вашим леђима и плећима, али притисак је увек на најбољима, ако нисте најбољи, нема притиска. Последњи пут смо говорили шта све треба, када нисмо имали скоро ништа, а погледајте сад, па био је мало притисак и на мене“, рекао је Вучић.

Он је поручио спортистима да морају да донесу бар 10 медаља из Париза и рекао да ће ако наши стрелци успеју да донесу три медаље, организовати посебну вечеру за њих како би то заједно прославили.

„Олимпијске игре су постале такимичење нација, а не само појединаца – то је успех за целу земљу. Ми сада подижемо награду за златну медаљу
на 200.000 евра, што није безначајно. Донесете медаљу и сутра добијете паре“, поручио је Вучић.

Vučić: Nastavićemo ulaganja u sport i do 2027. otvoriti još mnogo novih objekata

Преузмите андроид апликацију.