Почетна > Србија
Србија

Вучић: Наставићемо улагања у спорт и до 2027. отворити још много нових објеката

Председник Александар Вучић поручио је данас спортистима, у новоизграђеном Националном тренинг центру – Мултифункционалној дворани у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије на Кошутњаку, да ће држава наставити да улаже у спорт и до 2027. обрадовати спортисте потпуно новим садржајима и дворанама.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

„И зато вас само молим да свом својом снагом, енергијом будете посвећени. Ви јесте пример нашим младим људима, у вас гледају наша деца и што више ви успеха имате то ћете им бити и већи идоли. Хвала вам на свему што сте учинили за нашу земљу“, рекао је Вучић са спортистима који су га дочекали у новом тренинг центру.

Он је захвалио тренерима и свима који брину о нашим спортистима.

„Бескрајно хвала на огромном ангажману, на великом труду и ми ћемо наставити да улажемо и верујем да ћемо до 2027. још много вас обрадовати потпуно новим садржајима, потпуно новим дворанама и сигуран сам да ћете донети још боље резултате“, поручио је Вучић.

Он је поводом вечерашње фудбалске утакмице са Данском рекао да није превелики оптимиста, али да српским фудбалерима заједно са осталим спортистима са тог места шаље много позитивне енергије.

„И молимо наше фудбалере да нас обрадују добром игром, па сад резултат какав буде, да се боре за Србију, желимо им победу и пролаз, а онда Немци долазе да се играмо са њима па да прођемо и Немце“, рекао је Вучић.

Председник је захвалио спортистима на величанственом дочеку и подсетио на изреку у спорту и на Олимпијским играма – да је важно учествовати.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Нагласио је да је, ипак, важно бити успешан у спорту и да зато држава хоће да обезбеди најбоље могуће услове нашим спортистима.

Наше је да вам обезбедимо све могуће услове а резултати ће, ако не буду сад, доћи следећи пут, поручио је Вучић.

Навео је да мало ко у Европи има овакве услове за тренирање.

„Радите, борите се и побеђујте, за своју земљу, за своју Србију, када носите државну заставу и грб Србије тада представљате Србију и тада је сваки грађанин уз вас свим срцем и свом снагом“, истакао је Вучић.

Казао је да би требало видети да на Кошутњаку обезбеде спортистима који нису из Београда да могу да преноће ту као и мензу.

Вучић је нагласио да је држава уложила 20 милиона евра у халу, како би наши спортисти имали најбоље услове.

Dačić: Srbija štiti svoje, ali i granice Evropske unije

Преузмите андроид апликацију.