Почетна > Србија
Србија

Вучић: Нисмо успели да постигнемо никакав договор

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, после састанка са представницима ЕУ и Приштине у Бриселу , који су трајали дуже од седам сати, да није постигнут апсолутно никакав договор.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

„Из мени нејасних разлога нисмо успели да постигнемо апсолутно никакав договор. Српска страна била је потпуно конструктивна и десет пута су мењани текстови које смо прихватили, али албанска страна би увек додаваланешто што је било јасно да није могуће“, објаснио је он у изјави новинарима.

Најавио да ће сачекати изјаву високог представника за спољну политику и безбедност ЕУ Жозепа Бореља, шта ће бити његов савет.

„Желим да све утиске саберем, сачувао сам све папире. Обратићу се нашем народу вечерас или сутра, у зависности када се вратимо“, рекао је он.

Вучић је истакао да су пред нама бесане ноћи, много тешких дана.

„Али послушаћемо што ће бити савет и захтев високог представника. Он је тражио да не примењују казне, а да ми не издајемо нове таблице КМ што смо рекли да је све у реду. Поштоваћемо и понашати се у складу с тим“, најавио је он.

Вучић је поновио да су пред нама не лаки дани.

„Јасно је свима у ЕУ, али и у свету ко је био конструктиван, ко је желео договор и очување мира. Инсистиралисмо једино да морају да се поштују договори који су потписани.

Неки не желе да се примењује оно што је потписано“, додао је он.

Вучић је казао да не мисли да имамо трагедију, али ни да ће бити лако у наредном периоду.

Вучић је рекао да ће се по повратку из Брисела обратити грађанима.

„Не знам када ћемо стићи назад, да ли вечерас, или сутра, али ћу се обратити грађанима са свим закључцима“, рекао је Вучић.

Он је српском народу на КиМ поручио да ће држава бити уз њих.

„Бићемо уз њих, и њихова држава ће увек, без обзира на све, бити уз њих“, поручио је председник Србије.

Дачић: У Бриселу два могућа исхода – разум или немири

Преузмите андроид апликацију.