Почетна > Србија
Србија

Вучић: Нисам оптимистичан по питању резолуције, али настављамо да се боримо

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Њујорку да је током данашњих разговора са земљама азијско-пацифичког региона објаснио све разлоге због чега је Србија против усвајања резолуције о Сребреници и да су многе земље то разумеле и говориле да би требало да се усагласе ставови, али да одлагање не зависи од нас.
FOTO TANJUG / TANJUG VIDEO

„Наставићемо борбу, има резултата али је тешко, мали смо за најмоћније силе, али истину не можете да победите силом и за нас то значи“, рекао је Вучић.

Он је рекао и да није оптимистичан по питању тога да ће успети да спречи изгласавање Резолуције о Сребреници, али да га то неће спречити да настави да се бори.

„Знао сам то од почетка, да је то готово немогућа мисија, али то не значи да смете да се не борите. Оно што ви чувате и браните и оно на шта сте се заклели свом народу и грађанима, то је светиња и за нас најважније, а не страх пред силом и снагом оних који су много већи и јачи он нас“, рекао је Вучић у изјави новинарима у Њујорку где је присуствовао седници Савета безбедности УН о Косову.

Он је нагласио да су са свима разговарали и објаснили ситуацију.

„Ја морам да вам кажем да у свим групама постоји огромна резервисаност према поступку и многи наши пријатељи из исламских земаља, чак и када гласају за, није им драго, јер им је јасно да повређују пријатеља“, рекао је Вучић и додао и да су и по том питању много тога урадили и подигли углед Србије.

„Видимо да је на мале земље притисак уочљивији и снажнији. Ми сми мали и није лако да се томе супротставимо. Велики смо посао урадили у УН. Имали смо састанак са представником Бразила, сада са Гутерешом, са специјалним саветником УН за питање геноцида, са још пет, шест европских земаља које бар можемо да питамо да не буду против нас“, рекао је Вучић новинарима.

Tamara Vučić uručila digitalni mamograf Domu zdravlja u Sokobanji

Преузмите андроид апликацију.