Почетна > Србија
Србија

Вучић: Није била грешка што смо учествовали на Самиту

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас касно после подне у Тирани да не само да није била грешка, већ је било добро што смо били присутни на Самиту ЕУ-Западни Балкан.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

„Веома сам задовољан отвореним и искреним разговором који смо имали у Тирани везано за односе Западног Балкана и ЕУ. Говорили смо о конкретним стварима, од подршке од 160 милиона евра до краја године везано за енергетски, о снижењу тросксова роминга, али и о стратешким питањима, и свему што је пред нама, мерама за усклађивање визне политике и многим другим стварима“, пренео је он у изјави новинарима.

Вучић је истакао да је највећа вредност Самита што се отвореније, искреније и поштеније него икада разговарало и што су учесници могли да чују и саслушају једне друге.

„Задовољан сам што сам имао прилику да чујем и саслушам друге. Имао сам срећу да говорим последњи после председника Француске Емануела Макрона, тако да сам могао да сагледам шта су сви други говорили и изнесем и наше страхове и проблеме са којима се суочавамо и очекивања“, додао је он.

Подвукао је да, не само да није била грешка, већ да је било добро да је Србија била присутна у Тирани.

Mađarska stavila veto na pomoć Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.