Почетна > Србија
Србија

Вучић: На мале земље притисак је све већи и уочљивији, наставићемо борбу

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Њујорку да је током данашњих разговора са земљама азијско-пацифичког региона објаснио све разлоге због чега је Србија против усвајања резолуције о Сребреници и да су многе земље то разумеле и говориле да би требало да се усагласе ставови, али да одлагање не зависи од нас.
FOTO TANJUG / TANJUG VIDEO/ nr

„Видимо да је на мале земље притисак уочљивији и снажнији. Ми сми мали и није лако да се томе супротставимо. Велики смо посао урадили у УН. Имали смо састанак са представником Бразила, сада са Гутерешом, са специјалним саветником УН за питање геноцида, са још пет, шест европских земаља које бар можемо да питамо да не буду против нас“, рекао је Вучић новинарима.

Он је рекао и да на неким од бриселских форума може да се чује да када Приштина укине динар, формулација је да ниједна страна није спремна на компромис, и упоредио то са тим да када вас неко удари, други кажу да ниједна страна није спремна на компромис.

„Наставићемо борбу, има резултата али је тешко, мали смо за најмоћније силе, али истину не можете да победите силом и за нас то значи“, рекао је Вучић.

Mali: Do 2027. uložićemo u 323 projekta u Srbiji vredna 17,8 milijardi evra

 

Преузмите андроид апликацију.