Почетна > Србија
Србија

Мали: До 2027. уложићемо у 323 пројекта у Србији вредна 17,8 милијарди евра

До 2027. године уложићемо у 323 пројекта широм Србије који су вредни 17,8 милијарди евра, рекао је данас министар финансија у Влади Србије Синиша Мали.
Фото: Танјуг/Немања Јовановић

Он је на свом Инстаграм налогу навео да није реч само о улагању у ЕXПО комплекс, као што, како каже, упорно наводи опозиција, већ о улагању у све делове наше земље, и то у пројекте из области инфраструктуре, енергетике, науке, образовања.

„Сви ови пројекти треба да се заврше до 2027. године, када ћемо бити домаћини специјализоване изложбе ЕXПО Белграде 2027. Желели смо да ову изложбу искористимо као повод да још више променимо лице наше земље, да побољшамо квалитет живота грађана, да сваки грађанин Србије осети промене на боље“, истако је Мали.

Додао је да је све то део програма „Скок у будућност-Србија 2027“, који је представио председник Александар Вучић а који је, како је навео, управо то – квантни скок у будућност.

„Осим тога, ми наравно радимо и на другим важним пројектима који ће се завршавати у годинама након ове изложбе, као што су београдски метро, изградња северне обилазнице око Крагујевца, изградња Природњачког музеја. У последњих 12 година променили смо лице Србије, завршили финансијску консолидацију, кренули да растемо, започели али и завршили неке важне пројекте“, нагласио је он и додао да се сада иде даље, још брже него до сада.

Vučić: Neke zemlje su me zapanjile jer neće da glasaju

Преузмите андроид апликацију.