Почетна > Србија
Србија

Вучић: Морамо да се клонимо туђих ратова

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је Србија једна од ретких слободних и слободарских земаља у свету и да треба да живимо ван ратних сукоба и да се не мешамо у сукобе великих.
vucic
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

На крају једнодневне посете Сремском округу на митингу у Сремској Митровици, Вучић је истакао да је свет постао другачије и много лошије место за живот.

“Као да су сви полудели. Ни са ким не можете мирно и рационално да разговарате. Нико не жели мир и предстоји нам још горе. Ништа нас добро не чека у свету по том питању у наредном периоду. Ми морамо своју Србију да наставимо да градимо, да доводимо инвеститоре, унапређујемо економију. Повећавамо плате и пензије”, поручио је Вучић.

Да би све то могли да радимо, додао је, потребно је да сачувамо мир. Да будемо довољно паметни и јаки да се супроставимо политици “лако ћемо” и неподношљивом лакоћом неодговорности у којој све можете.

“Не наседајте људи на трикове. Имамо ми много будала који би нас са лакоћом увукли у сукоб, увек објашњавајући – прави си Србин ако учествујеш на тој страни.

Мали смо ми да би нечему допринели, али и сувише мали да би смели да дозволимо да губимо супстанцу нашег народа и децу, будућност нашег народа. То себи више никада не смемо да дозволимо”, нагласио је председник Србије.

Додао је да постоје неодговорни који кажу “прекините да разговарате и склоните се од свега”, па то смо и радили.

Поручио им је да само када су они били на власти, тада ништа нисмо радили. Тада смо се, како је рекао, крили испод стола, испод нечије сукње. Бежали од сопственог народа и његових проблема.

“На данашњи дан пре 19 година убијали су нам људе, они који нам држе патриотске придике, ћутали су, реч нису изговорили. Већ су испоручивали људе на кило у Хашки трибунал. И ти ми држе придике о патриотизму”, поручио је Вучић.

Истакао је да морамо да разговарамо посебно зато што много њих жели да сломи кичму слободној и слободарској Србији.

“Немојте да бринете, знамо шта чувамо, бранимо и које су нам црвене линије и још чвршће и одговорније ћемо бранити нашу земљу. Мој позив свима вама је да нам је потребна мудрост и мир. Не будалесање и неодговорност, јер само тако можемо да угрозимо своју будућност”, упозорио је Вучић.

Окупљеним грађанима је најавио да ће направити Општу болницу у Сремској Митровици и додатних 17.000 квадрата. Да верује да ће довести још инвеститора у Митровицу, Ириг и Шид и друге сремске општине.

Vučić: ZSO može da se formira samo na osnovu četiri potpisana dokumenta

 

Преузмите андроид апликацију.