Почетна > Србија
Србија

Вучић: ЗСО може да се формира само на основу четири потписана документа

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да Заједница српских опстина може да се формира само на основу четири документа која су потписана, а то су документи о управљачком тиму, принципима, имплеменатациони и основни, односно први споразум.
Фото: Танјуг/AP /Darko Vojinovic

„Сва четири су потписана и њихов садржај мора да буде испуњен. А њихове фантазмагорије о данским, шведским и другим моделима, нисам нарочито заинтересован, заинтересован сам за оно што је потписано да буде испуњено“, рекао је Вучић у Инђији одговарајући на питање новинара поводом предлога 15 европских модела за формирање ЗСО које спомиње Аљбин Курти и да ли је Управљачки тим дао Мирославу Лајчаку овлашћење да то може да предлаже.

Вучић је навео и да не мисли да је Лајчак то на тај начин рекао, јер га је за то питао, али је навео и да без обзира на то шта неко проучава и да ли жели да обесмисли, ЗСО мора да иде у складу са оним што је потписано.

Он је оценио и да ако неко тражи довољан разлог да би се Србија за нешто окривила то ће увек наћи и додао: „Нису вам потребни неки нови модели, немојте да се мучите да измишљате оно што нема везе са истином“.

Вучић је додао и да позиција Србије њие иделана, јер је то „њихово чедо и они морају да га љуљају и чувају“.

Рекао је да је Србија увек у тежој позицији, а они који подржавају интегритет Србије имају своје проблеме.

„Тако да смо остали између чекића и наковња, али извући ћемо Србију на довољно паметан и мудар начин и моћи ћемо да се поносимо оваквим компанијама и у будћности, јер и њихов успех, увек успех Сбрије“, рекао је председник у Инђији током посете Сремском округу.

Vučić u Inđiji posetio kompaniju „Plastik Gogić“

Преузмите андроид апликацију.