Početna > Srbija
Srbija

Vučić: Izazovi iziskuju da se ujedinimo i neophodnost postovanja međ.prava

Izazovi sa kojima se suočavamo na globalnom nivou iziskuju da se ujedinimo, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju na onlajn Samitu za demokratiju na kojem učestvuje na poziv predsednika SAD Džozefa Bajdena.
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je rekao i da je sukob u Ukrajini ponovo na svetlo dana izneo neophodnost univerzalnog i nepokolebljivog poštovanja međunarodnog prava i da će Srbija nastaviti da zagovara dosledno poštovanje neselektivne primene tih odredbi i principa, objavljeno je na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

„Principi poštovanja ljudskih prava, vladavine prava i međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima, treba da prenese i poštuje svako od nas. Aktuelni sukob u Ukrajini je, ponovo, na svetlo dana izneo apsolutnu neophodnost univerzalnog i nepokolebljivog poštovanja međunarodnog prava od strane svih. Republika Srbija će nastaviti da zagovara dosledno poštovanje neselektivne primene tih odredbi i principa“, istakao je Vučić.
Oko 120 lidera iz celog sveta, među kojima i predsednik Srbije, pozvano je da ove nedelje učestvuje na drugom Samitu za demokratiju.

Vučić na onlajn Samitu za demokratiju na poziv predsednika SAD

 

Preuzmite android aplikaciju.