Почетна > Србија
Србија

Вучић: Изазови изискују да се ујединимо и неопходност постовања међ.права

Изазови са којима се суочавамо на глобалном нивоу изискују да се ујединимо, поручио је данас председник Србије Александар Вучић у обраћању на онлајн Самиту за демократију на којем учествује на позив председника САД Џозефа Бајдена.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Вучић је рекао и да је сукоб у Украјини поново на светло дана изнео неопходност универзалног и непоколеблјивог поштовања међународног права и да ће Србија наставити да заговара доследно поштовање неселективне примене тих одредби и принципа, објављено је на инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

„Принципи поштовања људских права, владавине права и међународног поретка заснованог на правилима, треба да пренесе и поштује свако од нас. Актуелни сукоб у Украјини је, поново, на светло дана изнео апсолутну неопходност универзалног и непоколебљивог поштовања међународног права од стране свих. Република Србија ће наставити да заговара доследно поштовање неселективне примене тих одредби и принципа“, истакао је Вучић.
Око 120 лидера из целог света, међу којима и председник Србије, позвано је да ове недеље учествује на другом Самиту за демократију.

Vučić na onlajn Samitu za demokratiju na poziv predsednika SAD

 

Преузмите андроид апликацију.