Почетна > Србија
Србија

Вучић: Фицо један од малобројних слободарских лидера Европе и велики пријатељ Србије

Председник Александар Вучић изјавио је данас у Руском дому, на почетку свог говора на тему „Ревизија историјских чињеница и отпор слободарских народа“, да је премијер Словачке Роберт Фицо, на кога је данас извршен атентат, један од малобројних слободних и слободарских лидера у Европи и велики пријатељ Србије и позвао да се сви молимо за његово здравље.
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

„Желео бих на почетку, ваша светости, да вас замолим заједно са свим архијерејима наше цркве, ако то смем и у време Сабора (СПЦ) да учиним, да се сви заједно молимо за здравље и опоравак нашег брата и пријатеља Роберта Фица и да му Бог подари дуг живот“, рекао је Вучић.

Он је истакао да, после тог мучког напада, може да каже да је Фицо, не само један од малобројних слободних и слободарских лидера у Европи, већ и један од људи који је увек имао огромну снагу чак и када је био толико и тако брутално нападан, да нико није ни сањао, ни могао да помисли да ће на велика врата да се врати на политичку позорницу Словачке.

„Он је својом упорношћу, марљивошћу, огромном енергијом то успео, а био је непоколебљив и данас је непоколебљив пријатељ Србије. И верујем да ће то заувек остати, као што су и он и Словачка у нашим срцима, јер као мало ко, увек су бивали на страни Србије и никада то нећемо заборавити. Надам се да ћу имати прилике ускоро са њим да разговарам као што сам разговарао са њим пре неколико дана. И верујем да ћемо имати боље вести у данима које су пред нама“, рекао је Вучић.

Vučić: Narod koji ne poznaje svoju prošlost ne može da kontroliše svoju budućnost

 

Преузмите андроид апликацију.