Почетна > Србија
Србија

Вучић: Док сам ја председник, прелазне Владе неће бити

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да прелазне Владе неће бити све док је он председник, јер би то, како је рекао, значило да државом управља један тајкун и неколико страних центара моћи.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Вучић је рекао да ће као председник чекати да дођу на разговор сви они којима је упутио тај позив.

„Упутићу их да је то једини могући начин да до промена које толико желе дође – да се на изборима учествује, да на изборима добију већинску подршку народа и да онда од председника могу да добију мандат за састав нове владе“, рекао је председник.

Вучић је поновио да прелазне владе неће бити јер, додаје, за прелазну Владу је потребна његова одлука, а он такву одлуку неће донети никада.

„И по том питању нема разговора и нема никавих преговора“, поручио је председник.

Вучић је рекао да прелазне Владе неће бити не зато што је то нечији политички хир.

„Као председник Републике, вероватно бих био још популарнији, да такве глупости прихватим и предложим, не пада ми на памет. То је уништавање и разарање Србије. То би значило да Србијом у том тренутку управља један тајкун и неколико страних центара моћи, а не грађани Србије преко својих изабраних представника. Док сам председник, заклео сам се на Устав Србије поштоваћу самосталност и независност Србије и у тако нечему против виталних интереса Србије никада нећу учествовати“, рекао је председник.

Вучић је рекао да су неки правили тензије не зато што су имали политичке захтеве, већ зато што су имали захтеве појединих тајкуна за провођењем њихових интереса.

„И то можете да видите кроз захтеве, јер кроз захтеве не постоји ни један захтев који се тиче деце. Ни један захтев се не тиче права и положаја деце, наставника, било које друштвене групе осим њих политичара и једног тајкуна“, рекао је председник.

Вучић истиче да председница Владе Ана Брнавић не жели да испуни захтев опозиције и смени министра унутрашњих послова Братислава Гашића на силу и под присилом, јер са правом сматра да за то не постоји ни један разлог.

„Не постоји ни један разлог, довољан разлог, јер је човек на вредан, марљив и одговоран начин тај посао обављао, али неки други рачунају да је могуће да стекну поверење народа тиме што ће да врше притисак на улици и да ће тиме моћи да остваре део својих политичких циљева које на изборима очигледно не могу“, рекао је председник.

Vučić: Od oktobra povećanje penzija 5,5 odsto, od januara dodatnih 14,6 odsto

 

Преузмите андроид апликацију.