Почетна > Србија
Србија

Вучић: Ђурић и Филиповић ће радити у државним органима Срби

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће одликовани полицајаци са Косова и Метохије, Ненади Ђурића и Александар Филиповић, радити у државним органима Србије и нагласио да ће се држава побринути и за 3.000 и 3.500 људи колико их се повукло из косовских институција
Фото: Танјуг/Раде Прелић

“ Њихова будућност (Ђурића и Филиповића) је одлична. Радиће у државним органима Србије, свакако неће имати нижа примања, напротив. Радиће свој посао, за своју земљу, свој народ. Млади су, још много важних задатака је пред њима. Неће бити пензионисани, неће бити на улици. Нико неће бити на улици, између 3.000 и 3.500 људи, побринућемо се за све. Можемо да каснимо дан, два три, али нећемо дуже од месец дана“, рекао је Вучић одговарајући на новинарско питање каква је будућност полицајаца Ђурића и Филиповића.

Он је додао да Србија брине о свом народу, својим људима.

„Посебно знам кроз шта су ти људи прошли, и десетине њихових колега. За разлику од многих, они знају да сам свестан кроз шта се пролази. Знају да сам одлично упознат како живе, кроз шта пролазе. То 99 одсто људи у Србији не зна, нити може да зна, али срећан сам што те људе познајем. Видим колико су чвсти, тврди и са колико озбиљности прилазе свом послу“, додао је председник Србије.

Вучић је Ђурићу уручио Орден заслуга за одбрану и безбедност првог степена који се додељује за натпросечно, узорно и часно извршавање дужности и задатака у областима одбране и безбедности.
Фото: Танјуг/Раде Прелић
Капетану Филиповићу, председник Србије уручио је златну медаљу за храброст „Милош Обилић“, која се додељује за дела у којима је до изражаја дошла лична храброст.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Ђурић је суспендовани директор Регионалног директората полиције Митровица Север на КиМ, а капетан Александар Филиповић је био на дужности шефа Регионалне оперативе директората полиције Митровица Север.

Na praznik Dan primirja radiće 61 pošta u Srbiji

Преузмите андроид апликацију.