Почетна > Србија
Србија

Вучић честитао патријарху крсну славу, СПЦ уз руководство Србије у очувању КиМ

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас српског патријарха Порфирија и у Патријаршијском двору учествовао у молитвеном чину освећења славског колача честитајући патријарху његову крсну славу,С Светог Јована.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Председник Србије је патријарха српског и присутне архијереје известио да током дана има важне и веома озбиљне састанке у вези са Косовом и Метохијом, саопштила је Српска православна црква.

СПЦ ће, како се наводи, увек подржавати руководство Републике Срвије у настојањима за очување КиМ као неотуђивог дела Србије, као и за саживот у миру и међусобном разумевању у складу са међународним правом свих грађана који живе на Косову и Метохији.

„Духовни вођа православних Срба и присутни архијереји су још једном поновили познати, јасан и недвосмислен став СПЦ да су Косово и Метохија саставни и неотуђиви део Републике Србије и да је његово очување у границама Републике Србије уставна обавеза и императив како за Цркву тако и за нашу државу“, саопштила је Информативна служба СПЦ.

У том смислу патријарх Порфирије и архијереји су изразили уверење да руководство Републике Србије на челу са председником Вучићем неће и не може пристати ни на каква условљавања која имају за циљ успостављање независности Косова и Метохије.

Kancelarija za KiM pomoći će u saniranju štete na severu KiM

Преузмите андроид апликацију.