Почетна > Србија
Србија

Вучић: Били смо тема због санкција Русији, одговорио сам им без увијања

Председник Александар Вучић рекао је данас у Тирани на самиту ЕУ-ЗБ да је имао веома добре састанке са европским званичницима и да је посебно задовољан добрим и дугим разговорима са италијанском премијерком Ђорђом Мелони, Еменуелом Макроном, као и холандским и белгијским премијерима Александром Де Кроом и Марком Рутеом, као и да је Србија била тема по питању неувођења санкција Русији и да им је он одговорио отворено и без увијања.
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

“Имао сам са Мелони садржајан и одличан са Рутеом, врло добре разговоре и са Декроом. Такође, дуго сам разговарао са Макроном и Орбаном, и са великим бројем представника ЕУ и са ЗБ“, рекао је он.

Казао је да Србија још много тога треба да уради, посебно у области владавине права, као и да је у Тирани енерегетика била доминантна.
„Разуме се да смо ми били тема по питану неувођење санкција и на то сам одоговио на крају и сви су се сагласили да сам био веома поштен, отворен и искрен, говорио као и народу што говорим. Говорио сам својим језиком без увијања, никоме се нисам додворавао, већ реално и аргументима и показивао документа и чињенице“, навео је Вучић.

Истакао је да је било важно што смо били представљени у Тирани и да нема проблем да призна грешку, због своје првобитне одлуке.
„Није ме срамота, у првој процени сам направио грешку, али ми је драго што је исправљено и да могу да нешто урадимо за своју земљу. Не размишљам да ли ћу се неком допасти већ шта могу да урадим за своју земљу“, поручио је Вучић.

Vučić: Nije bila greška što smo učestvovali na Samitu

 

Преузмите андроид апликацију.