Почетна > Србија
Србија

Вучић: Бићу поново у Њујорку од четвртка до недеље, борићу се за Србију

Председник Александар Вучић изјавио је данас у Руском дому да ће поново отпутовати у Њујорк, где ће бити од недеље увече све до вечерњих сати у четвртак и борити за истину и поручио да нећемо дати да нам узму част, Републику Српску и Републику Србију.
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

„Нас чека тежак посао, и да будем сасвим личан, за мене можда најтежих седам дана од када сам премијер или председник Србије. Бићу потпуно посвећен нашој борби и већ од недеље увече, понедељка, па све до тог четвртка у поподневним или вечерњим сатима провешћу у Њујорку, где ћу се борити за истину, знајући да немамо никакву шансу да победимо.

Ама баш никакву“, рекао је Вучић у Руском дому у оквиру свог говора на тему „Ревизија историјских чињеница и отпор слободарских народа“.

Како је рекао, бориће се у Њујорку, знајући колико је моћна машинерија колективног Запада и знајући колико су богати, силни, моћни и бахати.

„Али немамо избора. Сатерали су нас у ћошак, а када вас сатерају у чошак, онда више не бринете о томе можете ли да се склоните или можете ли да изађете, јер из чошка излаза нема.

Већ се концентришете на оно што браните, а оно што бранимо и оно што им нећемо дати да нам узму – то су част, то је Република Српска и то је Република Србија. Борићемо се за Србију и снажније и јаче него што су очекивали, као што смо се борили до сада. И кад усвоје ту резолуцију, борићемо се још снажније“, нагласио је Вучић.

И никада нећемо погнути главу пред онима који би убедљиво најстрадалнији народ на Балкану да прогласе геноцидним, поручио је Вучић.

Председник је говор у Руском дому закључио са речима – сачуваћемо и Србију и Републику Српску.

Vučić: Fico jedan od malobrojnih slobodarskih lidera Evrope i veliki prijatelj Srbije

 

Преузмите андроид апликацију.