Почетна > Србија
Србија

Вучевић: Тадић својим „мишљењем“ понижава српски народ

Министар одбране Милош Вучевић оценио је данас да је бившем председнику Борису Тадићу боље да се не оглашава, јер својим „мишљењем“ понижава сопствени народ, будући да се и даље добро сећамо да је он пустио Аљбина Куртија на слободу.
Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_odbrana

„Криво ми је и не могу да му опростим то што је са својом гарнитуром ‘политичара’ учествовао у системском уништавању државе, што му је акценат био на гашењу радних места и путовању по региону како би се што пре извинио за то што Срби уопште постоје“, навео је Вучевић у реаговању на Тадићеву изјаву о решавању косовског питања.

Он је оценио и да је Тадићу далеко лакше било, јер нико није имао чиме да га уцени кад је у питању Косово, односно да му не би укинули инвестиције, јер их није ни било.

„Тадић је у своје време низом катастрофалних одлука Србију вратио неколико не корака него километара уназад, а ту су и безбројни срамни потези око Косова, који су нам само задали јаче и теже ударце у борби за будућност. Треба се сад ухватити у коштац с последицама његових одлука, али добро је што је народ отрежњен и свестан да Тадићево мишљење више нема никакву тежину“, закључио је Вучевић.

Бивши председник Србије и лидер СДС Борис Тадић оценио је за Н1 да после синоћњег обраћања Александра Вучића нема појашњења новог европског предлога за решавање питања Косова.

Он тврди и да власт ништа није учинила да превенира садашњу ситуацију и притиске које Србија трпи по питању Косова, већ је само све прихватала, као и да су још потписивањем Кумановског споразума 1999. изгубљене надлежности државе на Косову, а да су Дачић и Вучић Бриселским споразумом „скршили последњу тачку нашег отпора када је у питању север и преговарачки процес“.

Miščević: Agenda 2030 je nacionalni prioritet Srbije

Преузмите андроид апликацију.