Почетна > Србија
Србија

Вучевић: Срамна карикатура НИН-а не вређа само Вучића него цео народ

Председник Српске напредне странке (СНС), Милош Вучевић, оценио је данас „срамном и огавном“ карикатуру у сутрашњем издању недељника НИН, којом „не вређају само председника Александра Вучића, него вређају цео српски народ и све слободоумне грађане и патриоте који воле своју државу“.
Фото: Танјуг/Министарство одбране и Војска Србије

„Вређају и све жртве нацистичких монструма и њихове потомке, међу којима је и сам председник Вучић којем су усташе убиле деду по оцу и многобројну родбину“, истакао је Вучевић.

Како је саопштио председник СНС-а, „ако оснивање народног покрета за државу, једног саборства око најважнијих националних питања, скупа родољубља и патриота они (НИН) изједначавају са монструозним идејама фашизма и нацизма, онда те што то раде не можете назвати никако другачије него јадницима и монструмима који желе зло свом народу и својој држави“.

„Нико од нас нема проблем са тим уметничким “изражајима” које називају слободом медија у истим тим медијима који су све само не ослобођени од мржње и болесне љубоморе због успеха председника Вучића. Али, у једној нормалној и цивилизованој држави за било какво поређење председника, којег је подржало више од 2,2 милиона грађана Србије, са фашистима или било какве алузије на ту тему, једино може да се каже – срам вас све било!“, навео је Вучевић.

Овим су, како је изјавио, још једном показали да су они „једна бесрамна групица која је исфрустрирана од сопствене неспособности и немоћи, и да скандалозне карикатуре којима “воде рат” против председника Вучића потврђују само да не мрзе само Вучића већ цео народ и државу, и да не могу да се помире са успесима које остварујемо“.

„Јасно је да највећу претњу сада виде у најављеном народном покрету за државу који ће управо бити најјача брана сваком покушају разбијања наше државе. Тога се они и плаше“, закључио је Вучевић.

Vučević: Vojska uspešno izvršava sve zadatke koje država pred nju postavlja

Преузмите андроид апликацију.