Почетна > Србија
Србија

Вучевић: Војска успешно извршава све задатке које држава пред њу поставља

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, у наставку данашњег обиласка задејствованих снага, обишао је део јединица Војске Србије у рејону Копаоника које су у највишем степену борбене готовости и том приликом истакао да Војска Србије успешно извршава све задатке.
Фото: Танјуг/Министарство одбране/Даримир Банда

„Поступајући по наређењу председника Републике, као врховног команданта, са генералима Војске Србије и командантима, али и командантима Жандармерије и Специјалне антитерористичке јединице МУП-а, обишао сам данас запоседнуте положаје у општинама Рашка, Нови Пазар и овде на Копаонику“, рекао је Вучевић.

Он је додао да се приликом посете уверио да је расположење, мотивисаност и одлучност припадника Војске Србије и Министарства унутрашњих послова на високом нивоу и да су пуни позитивног патриотског набоја, са очекивањима да сачувају мир и стабилност, као и суверенитет Републике Србије и све њене грађане.

„Војска Србије и припадници Министарства унутрашњих послова успешно реализују све задатке које држава поставља пред њих, а ми из света политике морамо да учинимо све да се нађе мирно политичко решење. Ако до тога не дође, држава Србија ће заштитити на сваки потребан начин све своје грађане“, закључио је Вучевић.

Током обиласка, команданти јединица известили су министра одбране да су припадници Војске Србије спремни да изврше све задатке које пред њих постави државно руководство, саопштило је Министарство одбране.

Đorđe Milićević imenovan za v. d. ministra prosvete

Преузмите андроид апликацију.