Почетна > Србија
Србија

Вучевић: Подршка компанији „Јумко“ је подстицај јачању и Врања и Пчињског округа

Министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су данас Четврту бригаду Копнене војске у касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ у Врању.
Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_odbrana

Боравак у овом граду искористили су за обилазак производних погона компаније „Јумко“, која у оквиру свог производног асортимана израђује униформе и радна одела за различите државне органе.

Том приликом министар Вучевић на свом Инстаграм налогу написао је следећу објаву:

„Обилазећи компанију, њене целине, одређене погоне заједно са руководством, али и запосленима у компанији сам видео да „Јумко“ ради и на даљој модернизацији, на даљим бољим, функционалнијим, атрактивнијим производима. Оно што је интерес и Војске Србије и Министарства одбране, али и других сегмената у оквиру државе, говорим пре свега о Министарству унутрашњих послова, Царини, Пошти, је да се купује, да се набавља, у овој компанији. Куповина те опреме и производа који су део палете производа или понуде „Јумко“ компаније јесте и подстицај или подршка јачању и Врања и Пчињског округа, односно југа Србије, што је стратешки интерес и стратешко опредељење државе Србије.

Да нам народ овде остане, да имамо и нове путеве, да имамо нове фабрике, да имамо брзу пругу и до Врања и према комшијама из Северне Македоније, да „Јумко“ има и нове погоне и нову опрему и нове производе и више посла. И то је до нас. Од нас зависи да ли ћемо бити успешни, довољно посвећени и, рекао бих, храбри да то урадимо. Веома сам задовољан оним што сам видео у компанији „Јумко“ и верујем да ће Војска Србије и Министарство одбране бити и даље добар купац, наручилац посла и производа које праве вредне раднице и радници ове компаније“, написао је министар Вучевић.

Dan prisajedinjenja – ispunjenje zaveta Svetozara Miletića

 

Преузмите андроид апликацију.