Почетна > Србија
Србија

Вучевић: Пензионери заслужују веће пензије

Премијер Србије Милош Вучевић изјавио је данас да држава води рачуна о пензионерима, који заслужују веће пензије, као и да би оне до краја 2027. требало да буду дупло веће него сада, у зависности од економских показатеља.
Фото: Танјуг/Министарство одбране и Војска Србије/нр

„Посебну пажњу заслужују пензионери коју су истрпели највећи терет економске реформе. Држава води рачуна о њима и пензије су веће него 2014. године. Пензионери заслужују и веће пензије и морамо да јачамо економију да имамо бољи стандард“, казао је Вучевић новинарима током обиласка „Иришког тунела“.

Премијер је рекао да ће радо разговарати са пензионерима, да је то његов посао и да је обавеза државе да буде одговорна према њима.

„До краја 2027. просечна пензија треба да буде дупло већа него данас. Пратићемо економске резултате и у односу на то, изаћи ћемо са вестима када и колико је могуће повећавати пензије у Србији. Треба бити обазрив и водити рачуна и о финансијској ситуацији Србије, као и геополитичкој“, казао је Вучевић.

Вучевић је додао и да је број људи који живе испод стандарда смањен.

„Индустрија је у расту, 4,5 одсто је инфлација у мају. Прошле године инфлација је била три пута већа, то је добар показатељ раста БДП-а. Народна банка је смањила референтну камату. То све ствара услове за раст плата и пензија“, закључио је Вучевић.

Поједина удружења пензионера тражила су састанак с премијером како би разговарали о свом положају и утврђивању заједничке стратегије.

Vlada donela odluku o nadležnostima potpredsednika i ministara bez portfelja

 

Преузмите андроид апликацију.