Почетна > Србија
Србија

Влада донела одлуку о надлежностима потпредседника и министара без портфеља

Влада Србије донела је на данашњој седници одлуку о надлежностима и делокругу рада потпредседника и министара без портфеља у новом мандату Владе Србије.
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ bs

Донета је одлука да се Александар Вулин, који обавља функцију потпредседника Владе, задужи да, у координацији са председником Републике, прати стање пројеката из делокруга више министарстава и посебних организација Владе, саопштила је Влада.

Такође, он ће предлагати мере за унапређење сарадње Републике Србије са земљама БРИКС-а, пратити стање и предлагати мере за јачање веза државних органа са грађанима Републике Србије у дијаспори.

Ненад Поповић, министар без портфеља, задужује се да прати стање, предлаже мере и учествује у координацији активности у области међународне економске сарадње, као и области друштвеног положаја цркве у земљи и иностранству.

Поповић ће убудуће координирати и свим активностима усмереним на реализацију пројекта „Тачка кључања Србија“.

Министарка без портфеља Татјана Мацура пратиће стање, предлагати мере и учествовати у координацији активности у области родне равноправности, спречавања насиља над женама и економског и политичког оснаживања жена.

Мацура ће учествовати и у координацији Савета за спречавање вршњачког насиља и Координационог тела за родну равноправност.

На данашњој седници, министар без портфеља Усаме Зукорлић задужен је за праћење стања, предлагање мера и учествовање у координацији активности у области помирења, регионалне сарадње и друштвене стабилности.

Министар без портфеља Ђорђе Милићевић наставиће да обавља задужења из претходног мандата Владе – праћење стања, предлагање мере и учествовање у координацији активности у области односа Србије са дијаспором.

Иста задужења из претходног мандата додељена су и Новици Тончеву, у области праћења стања, предлагања мера и учествовања у координацији активности у области унапређења развоја недовољно развијених општина на територији Србије, наводи се у саопштењу.

U Srbiji sutra sunčano i toplo, posle podne na zapadu zemlje lokalni pljuskovi

 

Преузмите андроид апликацију.