Početna > Srbija
Srbija

Vučević obišao 2. brigadu Kopnene vojske u kraljevačkoj kasarni “Ribnica”

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas pripadnike Druge brigade Kopnene vojske u kasarni „Ribnica“, u nastavku posete garnizonu Kraljevo, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Foto: Instagram/milosvucevic_odbrana

Ministra Vučevića tokom obilaska, kome je prisustvovao zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković, komandant Druge brigade Kopnene vojske brigadni general Siniša Stašević upoznao je sa organizacijom, misijom i istorijatom te brigade, kao i razmeštajem i zonom odgovornosti.

Ministar Vučević pohvalio je pripadnike Druge brigade za angažovanje u prethodnom periodu, ukazujući da su pokazali visok nivo morala i osposobljenosti.

Istakao je da će Ministarstvo odbrane nastaviti opremanje te brigade savremenim sredstvima naoružanja i vojne opreme, kao i preduzimanje daljih mera na poboljšanju standarda svih pripadnika Vojske Srbije.

Poseta je bila i prilika da se ministru odbrane predstave i ključni zadaci i planovi za naredni period koji očekuju Drugu brigadu Kopnene vojske.

U nastavku obilaska, u kasarni „Ribnica” ministar odbrane prisustvovao je prikazu dela novog i modernizovanog naoružanja i sredstava, među kojima su i lanser raketa samohodni višecevni digitalizovani 128 mm M17 „Oganj“, oklopno borbeno vozilo “LAZAR 3”, oklopno vozilo artiljerije BOV KIV, „Gvozdika“, „Pasars“, kao i univerzalna pokretna artiljerijska računarska stanica UPARS.

Ministar Vučević obišao je i spomen sobu Druge brigade Kopnene vojske, čiji poseban deo zauzimaju eksponati koji čuvaju sećanje na poginule pripadnike 252. oklopne brigade, kao i bogosužbeni prostor posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.

Tom prilikom, u spomen knjigu je upisao: „Počastvovan sam prijemom u kasarni Ribnica, ali pre svega zadivljen slavnom tradicijom i istorijom ovog dala Srbije, Raškog okruga, grada Kraljeva i jedinica naše vojske na ovoj teritoriji. Neka je večna slava svim junacima iz naše slavne istorije. Živela naša dična vojska!“

U Srbiji vreme sutra promenjivo oblačno i toplo

Preuzmite android aplikaciju.