Почетна > Србија
Србија

Вучевић: Међународни посредници нам нису понудили ништа пријатно

Министар одбране Милош Вучевић рекао је да међународни посредници у јучерашњем разговору са председником Вучићем, не само да су поновили француско-немачку платформу за даљи разговор. Већ и да је председник навео да су му предочене консеквенце неприхватања предлога споразума. Ништа се ту нама лепо не нуди, а очекују се тешке одлуке, поручио је Вучевић.
вучевић
Фото: Танјуг/Министарство одбране и Војска Србије

Министар одбране Милош Вучевић је, говорећи о јучерашњем састанку председника Вучића са међународним посредницима, рекао да је као поруку председника разумео да не само да је поновљена платформа за даљи разговор у контексту Шолц-Маркон. Већ да је председник рекао да му је предочено какве су консеквенце неприхватања предлога споразума основа уговора између Приштине и Београда.

„То што је предочено председнику, тако сам разумео и у јучерашњем разговору којем сам присуствовао. Председник је патријарха и већи броја архијереја Српске православне цркве обавестио о неким информацијама. Ономе што је тада било актуелно у том тренутку, у току јучерашњег дана. Није ништа што је пријатно или милозвучно за грађане Србије, тако да су велики изазови пред нама. Ништа се ту нама лепо не нуди, а очекују се тешке одлуке. Како они виде да треба да буде конципирано у смислу формулисања тог споразума. Са неким перспективама које би требало да нас увере да нас чека боља будућност“, истакао је Вучевић.

Поновио је да нису чули ништа што је претерано добро. То не значи да смо „нешто предали или одустали“.

На питање да ли је на столу било ултиматума, Вучевић је навео да је председник врло прецизно рекао да му је предочено и да је добио податке и информације шта може да се деси ако Србија не буде довољно кооперативна.

Vučić: Srbija bi bila suočena sa izazovima ako se ne usaglasimo sa planom za KiM

 

Преузмите андроид апликацију.