Почетна > Србија
Србија

Вучић: Србија би била суочена са изазовима ако се не усагласимо са планом за КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је данас у Београду са представницима „четворке“ и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком имао веома тежак и можда и најтежи разговор који су имали до сада.
Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

„Имали смо отворену и озбиљну дискусију, оно око чега смо сагласни, јесте да замрзнути конфликт није решење, јер је само питање тренутка када ће неко да га одмрзне и када ће неодговни појединци да уруше мир целог Западног Балкана“, истакао је Вучић.

Истакао је да је као председник Србије данас недвосмислено био суочен са проблемима и изазовима који би били стављени пред нашу земљу ако се не би усагласили са предложеним планом за КиМ.

Председник је изјавио да ће у наредном периоду обавити разговоре и консултације са члановима владе, парламента и са свим значајним друштвеним групама о предложеном споразуму за КиМ.

„Да смо спремни да прихватимо концепт и да радимо на имплементацији предложеног споразума с тим сто сам направио врло јасним једну ствар и показао сву бригу и резервисаност по једном важном питању, али не могу да говим о томе, јер предлог није јаван“, истакао је Вучић у изјави после састанка са међународним посредницима.

Коментаришући оцене „петорке“ о владавини права, он је рекао да не зна шта су они изјавили о напретку Србије на том пољу, али је изразио наду да су они поздравили напредак који је Србија остварила, као и да очекује подршку на европском путу Србије.

Александар Вучић изјавио је данас да пред Србијом нису лаки дани, да нема ни лепих ни слатких разговора, и додао да након разговора са „петорком“ може да каже да је дао све од себе да чува и штити Србију.

Председник је нагласио да ће наставити да чува и штити Србију још неко време.

Вучић је рекао и да очекује да ће Србија имати даљу подршку на европском путу Србије.

Mali: Prihod od evroobveznica uložićemo u infrastrukturu

 

Преузмите андроид апликацију.