Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Вучевић: Култура сећања на геноцид и ужасна страдања Срба у злочиначкој НДХ посебно важна

Делегација СНС, коју чине три потпредседника Главног одбора Ана Брнабић, Владимир Орлић и Милош Вучевић, предала је данас Музеју жртава геноцида архивску грађу која је захваљујући Фондацији странке „За српски народ и државу“ откупљена од прихватних власника.
Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Тим поводом, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, на свом инстаграм налогу написао је следећи текст:

„Култура сећања на геноцид и ужасна страдања Срба у злочиначкој НДХ је, после деценија занемаривања и свесне или несвесне аутоцензуре, коначно заузела место које заслужује у колективном памћењу нашег народа, а налажење и чување историјских извора који сведоче о тим данима ужаса за Србе је посебно важно.
Част ми је што сам данас, у друштву премијерке Ане Брнабић и председника Скупштине Владимира Орлића, мојих колега подпредседника ГО СНС, Музеју жртава геноцида предао важна документа из ратног и послератног доба, као и збирку од преко 400 фотографија ратних дејстава и злочина над Србима усликаних од стране званичних фотографа НДХ. Ова изузетна сведочанства су откупљена личном иницијативом и донаторским средствима фондације „За српски народ и државу“.“

Dragocena ahrivska građa u Muzeju žrtava genocida

 

Преузмите андроид апликацију.