Почетна > Србија
Србија

Вучевић: Из истог центра паковане све афере

Градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС Милош Вучевић је оценио да је из једног центра ишла директива, те да су повезани афере Јовањица и прислушкивање председника, његове породице и сарадника, као и прављење и спонзорисање групе Беливук од стране дела људи из државног апарата.
Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

„Они су неспорно имали сарадњу са неким. Огромна већина људи у МУП је честита и није укључена у то. Ако је њих 5 или 10 радило нешто што се не сме, не можете криминализовати 30.000 или 40.000 честитих људи. Те битанге су се толико осилиле да су се готово спремале да изврше државни удар и све су радили повезано – прислушкивали су председника не би ли дошли до неког компромитујућег материјала којим би га касније уцењивали да се повуче са власти, да евентуално нешто од тога се искористе за притисак на њега око КиМ, Црне Горе, Републике Српске…“

Он је истакао да су “у аферу Јовањица покушали да увуку брата председника – Андреја Вучића”

„Хтели су Андреја да увуку да је наводно био покровитељ Колувије, да му је гарантовао заштиту за то што ради, односно и он и сам председник. Људи из полиције врше притисак на Колувију, човека који је оптужен, да каже да је био у контакту са породицом Вучић. Ако ме питате као адвоката, није нормално да две године буде у притвору. Али сада нам је јасно зашто је тако – да не би рекао шта се тамо дешавало. И да му неко из кабинета министра или неко ко је био на челу УКП, дође и каже – ако саопштиш да је те је Андреј Вучић звао или ти њега, да сте били у комуникацији, твој положај се драстично мења, омогућићемо ти да се браниш са слободе! Имате мали део полиције, кабинетски, који очигледно спонзорише ово што је радио Беливук, који је директно филијала клана из Црне Горе. Њима је газда у Подгорици, а не у Котору. Они то без подршке у одређеним структурама полиције нису могли да раде. Па, видите њихове снимке где иду обучени као полицијске јединице. Промена настаје када председник даје премијерки предлог и долази министар Вулин на чело МУП, тада је дошло до ресетовања. Председник на састанку са МУП и БИА даје налог да се иде у бескомпромисну борбу против криминалних група, и тада се све разоткрива. Онда чујете причу да има ваљда 1882 прислушкивана разговора председника, па ко је то радио и давао налоге?! Они треба да воде рачуна о безбедности свих грађана, почев од председника, а не да га прислушкују! И то што су ове опозиционе, тајкунске странке износили на конференцијама долазило је из истог центра који су паковали Јовањицу, прислушкивање и помагали Беливука. То што је говорио Алексић на југу и Новаковић на северу, обојица послушници Јеремића и Ђиласа, све је долазило из истог центра“ – уверен је Вучевић.

Momirović: U čijem interesu se organizuju eko “ustanci”

 

Преузмите андроид апликацију.